Malibu Beach

Hollywood nähtud, hakkasime ujumiskohta otsima. Tomtom’i abil leidsime pika nimekirja erinevaid randu, aga kõige ahvatlevam tundus Malibu Beach.  Suundusimegi sinna, sest arvasime Baywatchi seal filmitud olevat.

Navi abil saime peaaegu õigesse kohta, kuid õigesse randa jõudmiseks pidime ühe tee ääres oma surfivarustust kokku pakkiva noormehe käest suunda küsima. Saime sihi kätte, kuid enne veel kui edasi jõudsime sõita, uuris ta meilt kust me pärit oleme ning teada saades kõlas tema suust ainult “oouuhhh shiieeet“. Emotsiooni on keeruline kirja teel edasi anda, aga ilmselgelt on Eesti tema jaoks väga õudne koht.

Malibu Beach

Rand, mille olid surfajad ja ujujad sõbralikult pooleks jaganud, oli peaaegu selline nagu filmides nähtud – sinised rannavalve putkad, ATV-ga ringi sõitev rannavalvur, suured lained, surfajad, rannakohvik jne.

Malibu Rannakohvik

Natuke häirisid igal pool vedelevad vetikad ja täiesti kivine põhi.

Malibu Surfajad

Me olime rannas kohalike jaoks muidugi tore etendus – neli bikiinides meesturisti. Ja seda vaatepilti ei jäetud ka filmilindile jäädvustamata. Üks noorpaar üritas küll näiliselt randa filmida ja meid justkui mitte märgata, aga kui me neile lehvitasime, siis ei suutnud mees mõne hetke pärast enam naeru tagasi hoida ning oli selge, mida tegelikult jäädvustati.

Viimane tore vahejuhtum leidis aset, kui parklas oma ujumisasju tagasi autosse panime ja ma jalgadelt liiva maha pühkisin enne sandaalide jalga panekut. Just sel hetkel jalutas mööda üks tegelane, kes täiesti ootamatult hõikas mulle “dirty feet!“, ise uhkelt valgeid sokke kandes.

Ameeriklastel on ikka imelikud ühikud – miilid, tollid, fahrenheitid ja … thirty feet.

08-09-2008