6. lend

Koht: Kuusiku lennuväli
Aeg: 2009-08-28
Kestvus: 20 minutit
TeekondLend – 2009-08-28

Kommentaarid:
Tallinnast Kuusikule sõitma hakates oli päikeseloojanguni 3 tundi. Tundus, et kahe ja poole tunniga jõuab päris pikalt õhus olla. Aga aeg lendas kiirelt ning hetkeks, kui olin lennuks valmis, oli jäänud õhus olla veel vaid tund aega.

Ettevalmistused tehtud, tõmbasin mootori enne selga võtmist käima. Mõned sekundid oli kõik korras, aga seejärel mootori pöörded veidi tõusid ja propeller hakkas tühikäigul ringi käima, mida ta aga ei tohiks teha. Panin mootori seisma, uuesti käima, aga probleem endine. Asi tundus imelik ja otsustasin lendu mitte minna.

Poole pakkimise peal tuli aga mõte, et teeks sellest imelikust käitumisest video, sest siis oleks lihtsam teadjamatele seletada, mis värk on. Panin uuesti mootori käima ja oh imet – kõik on korras. Lasin mõnda aega käia, proovisin paar korda veel käivitada ning probleemi enam ei esinenud. Loojanguni oli 15 minutit.

Panin paraplaani tagasi stardivalmis ja käisin lendamas. Vaade oli väga ilus. Päike hakkas just loojuma ning ümberringi oli veidi uduvinet. Ahjaa, järgmisel korral üritan fotokale leida mõne sellise koha, kust ma ta lennus olles ka kätte saan.

Põnevaks läks umbes 400 meetri kõrgusel, kus vastutuules olles oli maakiiruseks kõigest 10km/h. Ülevalt alla vaadates tundus, et püsin täpselt ühe koha peal! :) Lasin gaasi veidi järele, aga sellest hoolimata kõrgust ma peaaegu ei kaotanud ja nii ma seal üleval rippusin, kuni hakkas tekkima hirm, et ei saagi enam alla. Pärituulde keerates aga tõusis kiirus üle 50km/h.

Kõige lahedam oli tuulega risti lendamine. Nii oli võimalik õhus driftida, sest maapinna suhtest liikusin ma külg ees.

Taaskord tore õhtu ning järgmisel korral tahaks veidi kauem õhus olla!

28-08-2009