Yongnuo MC-36b

Postkasti oli ilmunud paberilipik, mis teatas, et postkontoris ootab mind Hong Kongist saabunud pakk.

Pakk Hong Kongist

Lõpuks oli kohale jõudnud kaks ja pool nädalat tagasi eBay’st tellitud remote trigger – Yongnuo-MC-36b. See on lahe vidin, millega saab panna kaamera iga n sekundi järel pilti tegema. Kui hiljem saadud kaadrid videoks monteerida, siis saab luua efekti, kus aeg liiguks justkui kiiremini. Näiteks on võimalik jälgida lille õide puhkemist või muid väga aeglaseid protsesse.

Paki sisu - Yongnuo MC-36b

Pakendil olevate kirjade järgi sobib minu soetatud mudel mitmete Canoni (1000D, 450D, 400D, 350D, 300D), Pentaxi (K20D, K200D, K10D, K100D) ja Samsungi (GX-20, GX-10) kaameratega.

Ühe väikese puuduse avastasin kah. Nimelt puudub seadmel väljalülitamise nupp. Kaasas olevast juhendis on see lausa eraldi kirja pandud “The MC-36b is not equipped with an off switch“.

Yongnuo MC-36b

Eile öösel käisin Tallinnas veidi ringi ja sain kaadreid umbes 20 sekundilise video jaoks. Kui midagi enamvähem asjalikku kokku õnnestub panna, siis panen siiagi üles. Kui ei, siis on põhjust lähiajal kusagile kaadreid otsima minna.

Väga teretulnud oleks, kui keegi oskaks soovitada mõnda tarkvara, millega saaks lihtsalt ja mugavalt time lapse videoid kokku panna.

Lõpetuseks üks time lapse video Tokyost.

30-09-2009