Washington DC orav

Washington DC orav

Kapitooliumi ümbruses ringi kolades nägin pargis ringi sibamas ühte oravat. Mitte et ta kuidagi eriline oleks olnud, aga see oli hea võimalus uut, alles hommikul ostetud, 300mm objektiivi testida. Vahetasin objektiivi ära ja hakkasin oravat pildistades talle vaikselt lähemale liikuma, püüdes teda mitte ära ehmatada.

Olles jõudnud kõigest mõned minutid seal hiilida, kui madal mehehääl seljataga teretas ja uuris millega ma tegelen. Ümber pöörates avastasin politseivormis tegelase ning selgitasin talle, et pildistan oravat. Seepeal küsis veel üht-teist ja siis lõpuks ilmselt sai aru, et ma ei ole kuidagi ohtlik ja tõepoolest tegelen sellega millega väidan end tegelema. Jälgis veel mõned hetked, jalutas siis oma autosse tagasi ja sõitis minema.

Valge Maja, Kapitoolimi, Washingtoni monumendi ja muude tuntud hoonete läheduses olid kõik kohad turvakaameraid täis ja politseinikke võis ringi jalutamas näha 24/7. Valge Maja ümbrus pandi kella 22-st üldse kinni. Tundus, et vähimagi kahtluse korral tuldi küsima, millega tegeletakse. Harvematel juhtudel vaadati kaameratest üle mida oli pildistatud ja filmitud.

Tänaseks on sealne olukord ehk veidi vähem paranoiliseks muutunud.

30-07-2009