Lohesurfi koolitus

Lohesurf

Algselt oli plaanis lohesurfi koolitus läbida Vietnami reisi ajal, mis aga jäi tuule puudumise tõttu tegemata.

Eelmisel reedel tuli Priiduga see teema lõunasöögilauas jälle jutuks ja õhtuks oli plaan paigas – koolitus algab laupäeva hommikul kell 11 Pärnu rannas.

Ajastus oli ideaalne. Ilm oli ilus päiksepaisteline ja üsna soe. Tuul puhus kogu päeva tugevalt, ühtlaselt ja õiges suunas, mida ei pidavat eriti tihti juhtuma.

Koolitust alustas Indrek (instruktor) lühikese teooriaosaga sellest, kuidas lohe lendab ja kuidas seda juhtida. Peale seda saime (mina ja Jarno) kohe omale treeninglohed ja hakkasime kuuldut järele proovima.

Varsti oli treeninglohe lennutamine piisavalt selge ja võis asuda päris päris lohega tegelema. Pumpasime selle täis, panime liinid külge, lisaks veidi teooriat, kuidas lennuvalmis lohega rannas ringi käia. Seejärel ajasime kalipsod selga ja läksime vette lohet lennutama.

Natuke aega lennutasime lohet niisama, et tunne kätte saada. See tuli kiirelt ja varsti võisime jätkata body-drag’iga. See tähendab seda, et liigutakse kõhuli vees olles lohe jõul edasi. Saime sellega ka enamvähem hakkama, kuid edasi liikusime siiski üsna vaevaliselt. Lohe jäi pidevalt ühte või teise äärde seisma ja kaotas sellega oma tõmbe. Indrek näitas uuesti ette, kuidas asi käib ja käskis lohega oluliselt agressiivsemalt ringi käia. Tegime siis nii nagu ta soovitas ja saime liikumise tempo üles. Asi muutus juba oluliselt põnevamaks.

Sel ajal, kui me body-dragi harjutasime, tõi Indrek juurde veel ühe lohe ja ka laua. Ehk siis oli aeg sõitma hakata.

Esimesed katsed püsti saada ebaõnnestusid mõlemal. Oli vaid mitmeid kontrollimatuid lende ning kõhuli vette kukkumist, mis ühel korral ka mul hinge kinni lõi.

Veidi lisaselgitusi ja kui proovimisjärg jälle minu kätte jõudis, siis õnnestus mul varsti ka püsti saada. Tegin oma esimese paarikümnemeetrise sõidu, kuni laua esiots madalas vees põhja kaevus ja ma kõhuli lendasin. Nüüd olin tunde kätte saanud ja see oli äge!

Koolituse algusest oli vahepeal märkamatult möödunud üle nelja tunni ja väsimus hakkas oma tööd tegema. Sain veel mõned korrad püsti ja paar pikemat triipu tehtud, kuid siis hakkas kõik järjest hullemaks minema. Oli aeg lõpetada.

Kokkuvõttes oli väga vingelt veedetud päev. Ja ega nüüd muud üle jää, kui varustus hankida ja sõitma hakata :)

Huvi korral saab Aloha-st abi. Nelja tunnise koolituse eest tuleb välja käia 130€, kuid see on mu arust seda raha väärt.

26-06-2011