Lend Amsterdamist Tallinna

USAst tagasi tulles otsustasin proovida lennutrajektoori jäädvustamist, kuid San Franciscost Amsterdami lennanud Boeing 747 oli selle jaoks ilmselgelt kas liiga paksude seinte või liiga väikeste akendega. Mõned minutid peale õhkutõusu GPS’i signaal lihtsalt katkes. 

Amstedamist Tallinna poole lennanud Fokker oli selles suhtes oluliselt parem ning tänu sellele on mul olemas kogu selle lennu info.

Teekonna arvutisse saamine osutus sel korral üsna keeruliseks, sest Training Center otsustas andmete laadimise ajal end iga kord kinni panna, sealjuures ühtegi veateadet näitamata. Lõpuks loobusin ning hakkasin Training Centerile alternatiivi otsima. Nii sattusin SportTracks nimelise programmi otsa, mis suutis peale Garmini Communicator Plugina paigaldamist andmed Forerunner 405 seest kenasti kätte saada.

Meeldiva boonusena oskab see tarkvara veel igasugu lahedaid ja kasulikke asju – näiteks on olemas lihtne geosildistamise (geotagging) plugin. (Loe geosildistamisest pikemalt Photopointi ajaveebist)

SportTracks

Peale Goolge Earthi plugini paigaldamist on võimalik teekonna andmeid KML formaati export‘ida ning seejärel Google Earthist sellisel kujul vaadata nagu järgneval pildil näha on.

Flight track (Amsterdam -> Tallinn)

Kui kellelegi peaks lennuteekond rohkem huvi pakkuma, siis on see allalaetav: Amsterdam – Tallinn (Google Earth) (18 MB)

26-04-2009