Seenepasta

Ühel päeval seenepastat tegema hakates avastasin köögilaualt lisaks kõigele muule ka kaamera ning sellega seoses tekkis mõte eesseisvat söögitegemist pildile jäädvustada. Kuna mu köögivalgustus on üsna tuhm, siis otsisin välja 50mm f1.8 objektiivi ja kruttisin kaamerale külge. Sättisin ISO kõrgeks ning toidu valmimise pildistamine võis alata.

Peale mõningast klõpsimist hakkas mind häirima objektiivi liiga kauge minimaalne fokusseerimiskaugus, mistõttu jäi pildile liiga palju sellist materjali, mida ma sinna üldse ei tahtnud. Probleemi lahenduseks otsisin välja 100mm f2.8 makroobjektiivi ning sellega oli juba hoopis põnevam mängida.

Retsept oli hästi lihtne.

  • 1 karp šampinjone
  • 1 kohvikoor
  • 1 sibul
  • tunde järgi pastat
  • parmesani juust
  • võid ja õli praadimiseks
  • veidi soola ja muid maitseaineid

Pasta vesi keema, pasta potti, keeta nii palju minuteid kui pakendile märgitud.

Samal ajal võib alustada sibula praadimisega ja teha seda kuni sibul on mõnusalt klaasjaks muutunud. Seejärel pannilt ära kuhugi oma aega ootama.

Väiksemad šampinjonid lõigata pooleks (mul õnnestus leida poest üks karp, kus sees ainult üsna tillukesed seened) või suuremad neljaks ja isegi enamaks tükiks. Seejärel pannile ning praadida seal kuni tekib tunne, et nüüd on valmis.  Siis lisada eelnevalt praetud sibulad, koor. Lõpuks lisada natuke juustu, mis muudab kastme mõnevõrra tummisemaks.

Nüüd tuleb valminud roog serveerida ning seejärel seda nautima hakata.

Kommentaarid
Mina

Mina tegin seenekastet nii. Ajasin seened ja sibula läbi hakkliha masina.Ka natuke lisasin küüslauku, ka ajasin läbi masina. Segasin selle omavahel segi ja praadisin toiduõliga pannil läbi. Kui oli praetud siis lisasin paraja jao rõõska koort ja ajasin keema.
Võib teha ka hapu koorega.

Lisa kommentaar »