Mobiil-ID makse terminal vol. 1

Veidi rohkem kui kuu aega tagasi kirjutasin oma ideest kasutada Mobiil-ID’d maksevahendina.  Ja kuna see idee mulle jätkuvalt väga meeldib  ning olen samal ajal lõpetamas ka oma magistriõpinguid Tallinna Tehnikaülikoolis, siis otsustasin need kaks asja omavahel ühendada ja sellel teemal ka oma lõputöö teha.

Magistritöö käigus on eesmärk valmis meisterdada Mobiil-ID makse prototüüp, mis koosneks kõikidest vajalikest osadest:

Esimesed sammud on tehtud – kõik vajalikud osad terminali kokku panemiseks on internetist tellitud ning kätte saadud. Isegi kokku on pandud, aga selle teo au kuulub Markole, sest mu enda oskustest jääb selle juures veidi väheks.

Kiibile laetud tarkvara on veel veidi poolik, aga natuke saab juba teha. Näiteks terminali koosseisu kuuluvalt klaviatuurilt trükkida ekraanile KOMM.

Eile alanud õppepuhkuse esimesel päeval jõudsin juba kirjutada ka esimesed read Scala koodi, millest peaks saama MID makse keskus. Enamus päevast kulus siiski erinevate IDE’de katsetamisele, millest paljud ei olnud üldse kasutatavad.

Eclipse’le mõeldud Scala IDE tundus üldiselt kasutatav, aga mul ei õnnestunud vajalikke asju käima saada. Näiteks arvas ta, et mõnel klassil pole lihtsalt konstruktorit, kuigi see oli täitsa olemas. Ja muud sellised häirivad tegurid, mida ma kuidagi korda ei saanud.

Lõpuks vaatasin üle, et kas äkki on Intellij IDEA Scala Plugin uuemate versioonidega tööle saadud. Oli ja edasi läks kõik juba suhteliselt sujuvalt. Kõik töötas ja eks selle juures mängis oma osa ka harjumus seda IDEt igapäevasel kastutada.

19-02-2010