Joshua Tree rahvuspark

Viimasest USA reisist on jäänud hulk pilte, mida ma ei ole jõudnud siia üles panna ja kuna umbes kuu aja pärast sõidan jälle sinna kanti ringi uitama, siis üritan selle vea parandada.

Järgmise nädala või natukese pikema aja jooksul postitan siia pilte Joshua Tree rahvuspargi vaadetest, loomadest, taimedest ja põnevatest kohtadest. 585 000 aakri e. ligi 2400 ruutkilomeetri suurune Joshua Tree National Park asub Californias, umbes 140 miili LA’st ida pool.

Põhjapoolsest osast  lõunapoolsesse on 65 miili, aga kui tahta veidi ringi tiirutada, siis võib arvestada umbes 100 miilipikkuse retkega. Kaardil punasega tähistatud teed on väga heas olukorras ja varustatud korralike infotahvlitega.

Joshua Tree National Park - Kaart

Oma teekonda alustasime lõunapoolsest otsast. Sissepääsu juurde jõudes avastasime infoputka kinni olevat ja seega ei õnnestunud ka piletit osta.  Hoidsime päris hea summa kokku – $30 inimese ja $15 auto pealt. Pimedatele oli sissepääs tasuta.

Joshua Tree National Park - Sissepääsu tasud

Enne parki sisenemist saab teada ka õhu kvaliteedi ja tuleohtlikkuse. Augustikuule, kui kõige soojemale ning kuivemale ajale, kohaselt valitses pargis väga kõrge tuleoht. Õhu kvaliteeti sai silmaga hinnata ühe põhjapool asuva kõrgema mäe otsast, kust oleks pidanud paistma Salton Sea järv, paraku oli näha ainult paar lähemat mäe tippu ja edasi haihtus kõik “uttu”.

Joshua Tree National Park - Õhu kvaliteet ja tuleoht

01-03-2009