Rebane põllul

Autoga Väinjärve poole sõites märkasin tee ääres põllul askeldamas mingit looma. Lähemale jõudes selgus, et see on üks rebane, kes ringi jalutab ja põllult midagi otsib.

Rebane põllul

Peatasin auto kinni, otsisin kaamera välja ja jäin ootama. Rebane ei lasknud minust end häirida ja tegi oma asju edasi ning jalutas tee äärest kogu aeg kaugemale. Ühel hetkel viskas end ühte sügavamasse lohku kõhuli ja jäi sinna luurele.

Igatahes oli selge, et edasi liikuda ta ei kavatsenud ja pildistamiseks oli ta liiga kaugel (150-200 meetrit). Kuna ta vaatas minust eemale, siis üritasin talle lähemale luurata. Poolele teele jõudes kaotasin ta silmist ja ei leidnud enne üles, kui olin ehkupeale liikudes jõudnud temast umbes 5-6 meetri kaugusele. Siis märkasime teineteist, vaatasime mõni hetk üksteisega tõtt ja siis pani rebane metsa poole jooksu.

Vähemalt sain oma esimese rebase pildile. Kaugelt, aga siiski. Tavaliselt ei ole neid kohates kaamerat kunagi kaasas. Viimati juhtus see paar nädalat tagasi nõmme tänavatel, kuhu üks noor rebane oli ära eksinud ja kellele varesed kohta kätte näitasid.

01-07-2010